סקר התלמידים הרוחבי

סקר התלמידים הרוחבי לתשפ"ה הוא סקר מדגמי ארצי (ללא דיווח ברמת בית ספר), אשר בודק בעיקר את מדדי התוצאה המשרדיים, לצד הסביבה הפדגוגית, האקלים הבית-ספרי ואתגרי השעה. מדד התוצאה המרכזי של המשרד עוסק במסמך דמות הבוגר שאושר בשנת 2020, המגדיר את הידע, המיומנויות והערכים שאותם נדרשת המערכת להנחיל בתפיסת הלמידה המתחדשת.

תשובותיך לא יעברו לאף גורם מחוץ לראמ"ה. הדיווח ייעשה ברמה הארצית בלבד, ואינו מזוהה ברמת הפרט.

אלו התחומים הנבדקים בסקר הרוחב הראשון בתשפ"ה:


תחושות בעקבות המלחמה (אתגרי השעה) - באיזו מידה התלמידים מדווחים על תחושות של דאגה ומתח אל מול ביטחון בעקבות אירועי 7 באוקטובר? באיזו מידה תלמידים מרגישים שכושר הלמידה שלהם הושפע לרעה על ידי המלחמה? באיזו מידה התלמידים מרגישים בטוחים בבית הספר?

למידה מרחוק (אתגרי השעה) – באיזו מידה הלמידה בכיתה הוחלפה בלמידה מרחוק עקבות המצב הביטחוני? באיזו מידה התלמידים מצליחים ללמוד כאשר השיעורים מתקיימים בצורה מקוונת? באיזו מידה המורים מצליחים לספק יחס אישי לתלמיד בשיעור בזום?

אוריינות דיגיטלית (מדד תוצאה משרדי, כחלק ממיומנויות "דמות הבוגר") - באיזו מידה התלמידים מצליחים להשתמש בטכנולוגיות מידע ותקשורת לצרכים לימודיים? עד כמה הם מצליחים למצוא באינטרנט מידע שהם זקוקים לו? עד כמה הם שולטים בתוכנות ובאפליקציות שונות? ועד כמה הם יודעים לעבוד על מסמכים שיתופיים עם תלמידים או מורים?

כיבוד ערכי המורשת והתרבות (מדד תוצאה משרדי, חלק מערכי "דמות הבוגר") - באיזו מדינה התלמידים מדווחים שחשוב להם להכיר את השורשים, השפה וההיסטוריה של משפחתם? עד כמה הם גאים במסורת ובמנהגי המשפחה? עד כמה הם מתייחסים בכבוד למסורת היהודית או הערבית (השאלה מותאמת למגזר התלמיד)?

מחויבות לערכי מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית (מדד תוצאה משרדי, חלק מערכי "דמות הבוגר") – ביחס למרכיב ההכרות והמחויבות ב"דמות הבוגר" - עד כמה חשוב להם שהמדינה תהיה גם יהודית וגם דמוקרטית? ביחס למרכיב הסמלים - מה תחושת התלמידים כאשר הם רואים את דגל ישראל? ביחס למרכיב השירות - עד כמה ירצו לקחת חלק בשירות משמעותי (למשל, בשירות אזרחי, לאומי או צבאי)?

חיים בשותפות (מדד תוצאה משרדי) – באיזו מידה התלמידים מפגינים פתיחות וסובלנות כלפי קבוצות שונות בחברה הישראלית? האם התלמידים מעוניינים להיפגש עם קבוצות שונות בחברה הישראלית (למשל, יהודים, ערבים, אנשים עם מוגבלויות, עולים חדשים)? האם התלמידים מאמינים שישנן קבוצות (למשל, חרדים, חילונים, ערבים ויהודים) שלא מגיע להן להיות חלק מהחברה הישראלית?

קידום חיים בשותפות (אקלים חינוכי) - באיזו מידה בית הספר מקדם פתיחות וסובלנות כלפי האחר והשונה? האם בבית הספר מחנכים את התלמידים כי כולם שווים, בלי קשר לצבע העור, למקום שממנו באו או לדת? האם בית הספר מקיים מפגשי היכרות עם קבוצות שונות בחברה הישראלית (למשל, דתיים, לא דתיים, ערבים, יהודים)?

התנהגות נאותה בכיתה (אקלים חינוכי) – באיזו מידה התלמידים מפגינים דפוסי התנהגות הולמים התורמים לאווירה לימודית חיובית? עד כמה הלמידה בכיתה מופרעת על ידי תלמידים? עד כמה תלמידים נוהגים לאחר או לא להגיע לשיעורים?

הכלה (אקלים חינוכי) – באיזו מידה התלמידים מדווחים כי בבית הספר שמים לב לצורכיהם ויש להם למי לפנות במידת הצורך? באיזו מידה תלמידים מרגישים שהם יכולים לפנות לצוות החינוכי כאשר יש להם בעיה? עד כמה המורים שמים לב לצורכיהם?

שאלות נפוצות
קבצים:

קישורים נוספים:

סיווג הכלי:

תאריך העברה

31.1.2025

-

1.12.2024

שנת העברה:

תשפ"ה

תחום התוכן:

סקרים

קהל יעד:
דוברי ערבית
דוברי עברית
התאמה:
מותאם לחרדים
סדרה:

סקרי רוחב

מבחנים נוספים:

לא נמצאו מבחנים נוספים בתחום הדעת לקבוצת הגיל הזו.

כלים פנימיים ל

בית ספריים

:

לא נמצאו כלים בתחום הדעת לקבוצת הגיל הזו.