התוכנית הלאומית – התאמת מערכת החינוך למאה ה – 21 הינה תוכנית מערכתית בהובלת מינהל וטכנולוגיה, אשר מטרותיה העיקריות, כפי שהוגדרו ע"י מוביליה: (1) שיפור מיומנויות המורים (2) התאמת ההוראה לשונוּת בין התלמידים (3) מתן משוב בזמן אמת (4) רצף למידה בכיתה ובבית והידוק הקשר בין הבית לבין בית הספר ו-(5) אדמיניסטרציה הנשענת על טכנולוגיית המידע. המהלכים העיקריים שנעשו ע""י מובילי התוכנית כדי להשיג את המטרות הנ""ל: (1) התאמת תכניות הלימודים (2) תכנים דיגיטליים (3) פיתוח מקצועי של עובדי ההוראה (4) תשתיות ותחזוקה ו- (5) בקרה והערכה.
ראמ""ה התבקשה ללוות את התוכנית בהערכה, והדוח להלן מתאר את הממצאים מתוך המחקר המלווה בשנים תשע"א – תשע"ג. בכדי לתת מענה מחקרי מעמיק ורחב ככל הניתן לנוכח התוכנית המורכבת ומרובת הרבדים והמטרות, נעשה שימוש בכלים כמותיים (סקרים בקרב תלמידים ומורים) ובכלים איכותניים (ראיונות עומק, תצפיות וקבוצות מיקוד).
התמונה הכללית בדו"ח מתארת תפיסות חיוביות ביחס לשילוב התקשוב במערכות הלמידה והניהול בבתי הספר בצד השפעות אפשריות מורכבות של התוכנית הלאומית. נראה כי המורים והתלמידים ערים לחשיבות של ביסוס תשתית טכנולוגית לשם הובלת פדגוגיה המותאמת למאה ה-21. על אף הקשיים המלווים את התהליך, ניכרת מגמה חיובית ביחסם של המורים ושל התלמידים כאחד כלפי השינויים הטכנולוגיים - פדגוגיים המתרחשים בבתי הספר בשנים האחרונות, ואפשר לשער כי התהליך מתרחש במידה רבה בזכות התוכנית הלאומית (אם כי אסור להתעלם מהשפעות נוספות – כאשר גופים לא מעטים פועלים כדי לקדם את המערכת מבחינה טכנולוגית-פדגוגית).